Penktadienis , 13 gruodžio 2024
Pagrindinis / Gyvenimas / Atrask vasaros skonį: sultingi grilio patiekalai

Atrask vasaros skonį: sultingi grilio patiekalai

grilis
Photo by Pixabay on Pexels.com

Vasaros savaitgaliai neįsivaizduojami be grilio ir jo skanių patiekalų. Dalinamės lengvai pagaminamais receptais, kuriuos siūlo skirtingų parduotuvių reklaminiai leidiniai.

  1. Vištiena ant grotelių

Gaivus, vasariškas grilio patiekalas, kuris patiks suaugusiesiems ir vaikams. Vištienos krūtinėles 1 – 2 val. pamarinuokite naudodami citrinų sultis, alyvuogių aliejų, druską, česnakus ir žolelių, tokių kaip čiobreliai, rozmarinai ir raudonėliai, mišinį. 

Kepkite ant grotelių iki kol ji gražiai apskrunda ir mėgaujamės minkšta, aromatinga vištiena su citrusinių vaisių ir žolelių prieskoniu.

  1. Daržovių iešmeliai

Puikus garnyras arba pagrindinis patiekalas vagetarams. Ant iešmelių suverkite mėgstamas daržoves, pavyzdžiui, paprikas, cukinijas, grybus ir vyšninius pomidorus. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis.

Daržovių iešmelius kepkite ant grotelių iki kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. 

  1. Krevetės su medumi ir česnakais

Mėgstantiems jūros gėrybes labai patiks ant griliaus keptos krevetės. Krevetes marinuokite su medaus, sojų padažo, smulkinto česnako ir laimo (žaliosios citrinos) sulčių mišiniu. 

Suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grotelių po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol krevetės taps rausvos ir šiek tiek apskrus. Mėgaukitės saldžiu, pikantišku ir galbūt dar neragautu patiekalu.

  1. Ant grotelių kepti ananasų kiaulienos šonkauliukai

Sotus, gardus patiekalas mėsos mėgėjams. Kiaulienos šonkaulius marinuokite naminiame teryaki padaže, pagamintame iš sojos padažo, imbiero, česnako ir rudojo cukraus. 

Kiaulieną kepkite ant grotelių kartu su šviežio ananaso griežinėliais, kol jie karamelizuosis ir iškeps. Patiekite su ryžiais arba keptomis daržovėmis.

  1. Vegetariški portobelo grybų mėsainiai

Patinka vegetarams, veganams ir visavalgiams. Nepjaustytus portobelo grybus marinuokite balzaminiame acte, alyvuogių aliejuje, įspauskite česnako skiltelę, įberkite mėgstamų prieskoninių žolelių. 

Kepkite ant grotelių iki kol suminkštės, tada patiekite su mėsainių bandelėmis bei mėgstamais priedais, pavyzdžiui, salotomis, pomidorais, avokadais ir sūriu. Sotus ir be galo gardus vegetariškas patiekalas!

Grilio patiekalai pigiau

Jeigu pritrūkote fantazijos ir norite paruošti skanius grilio patiekalus pigiau, pravers reklaminiai leidiniai, kuriuose galite pamatyti daugybę akcijų populiariems grilio produktams. Peržiūrėkite ir palyginkite parduotuvių tinklų pasiūlymus ir gaminkite skaniausius receptus, draugiškus piniginei!

Taip pat skaitykite

Spintos stumdomomis durimis: kaip susiplanuoti spintos išdėstymą?

Netvarka spintoje erzina daugelį žmonių. Kai drabužiai ir batai sudėti netvarkingai, atrodo, kad tos spintos ...